Over Mij

Hallo

Ik ben Manon en ik wens iedereen een leven waarin je ontspannen en vrijuit jezelf kunt zijn en datgene kunt doen waar jouw hart naar uit gaat! Mijns Inziens vormen goed voor jezelf zorgen, jezelf kennen, accepteren en waarderen hiervoor de ultieme basis. Uit ervaring weet ik dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan.  

Als Leef en beweeg coach begeleid ik je daarom graag bij jouw uitdagingen en obstakels op weg naar jouw gewenste doel!

Ruim 25 jaar heb ik met hart en ziel gewerkt in de (jeugd)hulpverlening. Gedurende mijn werkzaamheden als maatschappelijk werkster heb ik met zeer uiteenlopende gezinnen en problematieken gewerkt. Hierbij heb ik, net als in mijn privéleven, echter meermaals ondervonden dat het leven weerbarstig kan zijn. 

“Life is what happens to you when you’re making other plans “

Deze tekst van John Lennon vind ik dan ook heel treffend en inspireert me om zoveel mogelijk te leven in het Nu.

Het roer om

In 2016 werd mijn wens naar meer rust en balans in mijn leven zo sterk dat ik heb besloten het roer om te gooien. Vaak voelde ik mij moe en overbelast. Een  aantal drukke jaren met de nodige zorgen en het combineren van intensief werk in de hulpverlening met mijn eigen gezin en bijkomende (mantel)zorg taken hadden veel energie van me gevergd. Het positieve effect hiervan was dat ik bewust aan de slag ging met gezondere voeding en een evenwichtigere leefstijl. Daar begon ik ook de positieve gevolgen van te ervaren. Echter ik zag soms door de bomen het bos niet meer door de vele verschillende methodes en adviezen. Ik had behoefte aan meer kennis in combinatie met een praktische totaalaanpak, afgestemd op mijn behoeftes en omstandigheden! Deze vond ik bij de opleiding Holistische leefstijlcoaching.

Holistisch

De Holistische visie heeft aandacht voor de mens in zijn geheel en gaat er vanuit dat fysieke, mentale, emotionele, relationele/sociale en spirituele aspecten van het mens zijn met elkaar verbonden zijn en elkaar continu beïnvloeden.

Stap voor stap heb ik gedurende de opleiding mijn leefstijl onder de loep genomen en gekeken naar voeding, beweging, inspanning-ontspanning, gezonde-ongezonde gewoontes. Met aandacht voor fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele aspecten.

Natuurlijk zijn

In dit bewustwordingsproces heb ik allerlei ontdekkingen gedaan en vervolgens grote en kleine aanpassingen en veranderingen bewerkstelligd. Voldoende lichaamsbeweging en veel tijd doorbrengen in de natuur bleken voor mij van grote meerwaarde voor mijn algehele welbevinden. De natuur helpt en inspireert mij enorm om tot mezelf te komen en veerkrachtig de uitdagingen van het leven aan te gaan. Dit besef en ook de ontspanning en het plezier wat ik uit het verblijven in de natuur haal heeft mij vervolgens op het spoor van Slow Sports en de TriA methodiek van Wandelcoach Nederland* gebracht. Mooie facetten die de natuur biedt, zoals inspiratie, rust en symboliek, gebruik ik dankbaar bij zowel mijn Slow Sports lessen als de individuele coachsessies.

*(lees hierover meer op de pagina over mijn wandelcoach aanbod)

Zelfkennis, acceptatie, innerlijke rust en plezier

Zowel de holistische aanpak als de TriA methode hebben mij persoonlijk veel opgeleverd. Door het eerlijk en open durven kijken en onderzoeken van mijn leefstijl, gewoontes, onrust, twijfels, obstakels en pijnpunten groeide mijn zelfkennis en uiteindelijk de acceptatie van mijzelf. Met als gevolg meer innerlijke rust, balans, veerkracht, ontspanning en plezier in mijn leven.

Liefdevolle en zorgzame samenleving

Graag draag ik bij aan een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is en tot zijn recht kan komen. Dit is helaas niet altijd even gemakkelijk. Lekker in je vel zitten, innerlijke rust hebben en in balans zijn, zijn hierbij belangrijke elementen. Graag wil ik mensen motiveren en begeleiden in de zorg voor zichzelf en hen bekrachtigen bij het bereiken van hun persoonlijke doelen (groot of klein). Ik blijf dit keer op keer een boeiend proces vinden waar ik veel voldoening uit haal. Ik hoop hiermee uiteindelijk ook een bijdrage te leveren aan een zorgzame en liefdevolle wereld!

Werkwijze, visie en eigenschappen

Bij mijn coaching maak ik gebruik van theorieën en technieken uit verschillende stromingen zoals onder andere NLP, systemisch-, contextueel-, en oplossingsgericht werken, haptonomie en mindfulness. Ik stem mijn benadering en aanpak af op de vraag en het doel van de coachee. Mijn ervaring en intuïtie speelt hierbij tevens een belangrijke rol.

Kenmerken van mijn persoonlijkheid die ik inzet bij mijn coaching zijn: open, empathisch, praktisch, oplossingsgericht, positief, oprecht en vrolijk.

Opleidingen

Master TriA wandelcoach

Holistische leefstijlcoaching

Specialisatie leergang Autismespectrumstoornissen

Post HBO Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding

Opleiding in de Haptonomie

Rots en Water training; Psycho-fysieke weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren

Voortgezette opleiding Jeugd, gezin en context

HBO- Maatschappelijk werk en dienstverlening

HBO-Jeugdwelzijnswerk

Recente cursussen

Systemisch werken in de natuur

Sport-EHBO

Reanimatie en AED

Workshop Cognitieve Fitness

Slow Sports trainer

Holistic Breathing

Mindfulness

Opleidingen

Recente cursussen

Master TriA wandelcoach

Holistische leefstijlcoaching

Specialisatie leergang Autismespectrumstoornissen

Post HBO Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding

Opleiding in de Haptonomie

Rots en Water training; Psycho-fysieke weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren

Voortgezette opleiding Jeugd, gezin en context

HBO- Maatschappelijk werk en dienstverlening

HBO-Jeugdwelzijnswerk

Systemisch werken in de natuur

Sport-EHBO

Reanimatie en AED

Workshop Cognitieve Fitness

Slow Sports trainer

Holistic Breathing

Mindfulness

Manon de Ruiter

Ontspannen bewegen en vrijuit leven

©️ Manon de Ruiter 2021