Ontspannen-vitaal

Herkenbaar?

Wil je anders omgaan met stress?

Wil je gezonder eten en/of meer bewegen?

Wil je werken aan je gezondheid en vitaliteit?

Wil je tijd en aandacht voor wat belangrijk is voor jou?

Wil je een betere balans tussen inspanning en ontspanning?

Weet je niet goed wat te doen, waar te beginnen of hoe vol te houden?

Dan is het tijd voor verandering ten goede van jezelf! En dat hoef je niet helemaal alleen te doen.

Hoe?

Door het krijgen van meer kennis, inzicht en bewustwording, het maken van keuzes en het komen tot acties, help ik je (weer) grip te krijgen op je eigen tijd, leefstijl en energie. Zo kun jij je weer ontspannen én vitaal gaan voelen.

Ontspannen-vitaal

4 coach sessies van anderhalf uur in mijn praktijk of buiten in de natuur.

Ik  begeleid je op weg naar een gezonde leefstijl en goede zelfzorg. Een vitaliteitscheck, voedingsanalyse en/of beweegadvies behoren hierbij tot de mogelijkheden.

€390,- (incl. btw)

Ja, ik wil werken aan een gezonde leefstijl passend bij mij!

Ontspannen-vitaal

(Incl btw)

€390,-

Wat kun je verwachten, waar is de coaching op gericht?

Op het gebied van leefstijl is er tegenwoordig een groot en uiteenlopend aanbod van methodes en adviezen. Aangezien ieder mens uniek is, zal er echter nooit een ‘recept’, methode of voorschrift zijn dat iedereen past. Begrijperlijkerwijs zien veel mensen door al deze verschillende adviezen door de bomen het bos niet meer.

Ik hanteer geen regels of een vaste methode maar bied je overzichtelijke richtlijnen voor een gezonde leefstijl. We gaan kijken naar jouw vraag of doel en maken hiervoor een plan van aanpak, passend bij jouw specifieke situatie. Een voedingsanalyse met advies en een beweegadvies behoren hierbij tot de mogelijkheden.

Jouw persoonlijke leefstijldoel kan bijvoorbeeld gericht zijn op meer energie, gewicht verliezen of juist aankomen, gezondere voeding, betere conditie, anders omgaan met stress, meer ontspanning en rust, beter slapen. Of misschien wel meerdere dingen bij elkaar?

De coaching is gericht op het stap-voor-stap bereiken van structurele veranderingen en we hebben aandacht voor jou als geheel mens.

Veranderingen en uitdagingen in onze huidige samenleving

Onze leefwereld is in een relatief kort tijdsbestek in een razend tempo in vele opzichten ongelofelijk veranderd! We leven momenteel in een 24-uurs prestatie- en participatiemaatschappij. Er komt een voortdurende stroom van nieuwe informatie, producten en prikkels vanuit de hele wereld op ons af. Onze keuzemogelijkheden zijn verveelvoudigd, maar ook de druk vanuit de overheid om zelfstandig ‘mee te doen‘ is behoorlijk toegenomen en de sociale steun is in het algemeen juist afgenomen.

Ons leven ziet er in vele opzichten dan ook totaal anders uit dan waar wij evolutionair met ons DNA nog op ‘geprogrammeerd‘ en op toegerust zijn. Naast de vele voordelen die al deze ontwikkelingen en mogelijkheden ons bieden, stelt het ons ook voor de nodige uitdagingen.

Gewoontes en gedrag

Mensen zijn gewoontedieren. Je brein wil het liefst zoveel mogelijk op de automatische piloot doen. Dit kost namelijk de minste moeite en daarmee energie. Bij heel veel dingen is dit superhandig, maar bij andere helaas niet. Dit laatste geldt ook voor ongezonde gewoontes.

We maken de hele dag door keuzes en beslissingen waarvan vele dus op de automatische piloot. Op het gebied van eten, bewegen, slapen en ontspannen speelt dit ook een grote rol. Daarnaast hangt welke keuzes jij gedurende een dag maakt, veelal samen met vele verschillende factoren die zich zowel binnen als buiten jouzelf afspelen. Het loont dus om hier bewust mee aan de slag te gaan en in de coaching zal hier dan ook aandacht voor zijn.

Balans tussen inspanning en ontspanning en chronische stress

Naast toegenomen welvaart ervaren veel mensen helaas dus ook een toename in de hoeveelheid stress. Nu is stress (spanning) een normaal verschijnsel en zelfs een gezond mechanisme tenzij het te lang duurt of te frequent is, waardoor er te weinig mogelijkheid en tijd is voor (tussentijds) herstel. Omgaan met stress en het vinden van een passende balans tussen inspanning en ontspanning is een uitdaging in de moderne westerse wereld die we bijna allemaal hebben aan te gaan.

Voeding, bewegen, slapen en goed zorgen voor jezelf

Er is maar één plek waar je je hele leven woont en dat is in je lichaam! Toch nemen veel mensen hun lijf maar voor lief of gaan er pas noodgedwongen aandacht aan besteden als het gaat ‘haperen’ of gebreken gaat vertonen. Dit is jammer, omdat je lichaam een ongeloofelijk ingenieus werkend systeem is dat al jouw lichaamsprocessen regelt waardoor je optimaal functioneert. Je hoeft je lijf niet per se mooi te vinden, maar zorgen voor een goede samenwerking met je lijf is wel van (eigen)belang. Hierbij is het vergroten van je lichaamsbewustzijn en daardoor beter kunnen luisteren naar de signalen van je lijf een belangrijk hulpmiddel.

Bewustwording, kennis, keuzes en handvatten

Het in de praktijk brengen van een gezonde leefstijl en goede zelfzorg begint dus met aandacht voor je huidige leefstijl en vitaliteit en met aandacht voor wat je wil veranderen en bereiken.

De coaching is gericht op bewustwording, het verkrijgen van inzichten over bijvoorbeeld je drijfveren en valkuilen en uitbreiden van je kennis. Van daaruit
kun je bewust andere keuzes gaan maken en toepassen in de praktijk.

Stap voor stap en oefening baart kunst

Gedurende het proces zal ik steeds samen met jou onderzoeken wat bij jou speelt en wat voor jou werkt. Hierbij maak ik regelmatig gebruik van verschillende oefeningen of opdrachtjes die je ontwikkelproces kunnen ondersteunen en/of verdiepen. Ook aanmoediging, handvatten en tips voor in de dagelijkse praktijk zijn onderdeel van de coaching.

Uiteindelijk gaat het er niet om hoe snel je gaat, maar om hoever je komt! Toewijding, geduld en compassie voor jezelf zullen hierbij je beste metgezellen zijn op weg naar een structureel gezonde leefstijl, die bijdraagt aan een ONTSPANNEN EN VITAAL LEVEN!

Overige informatie

Aangezien ik zoveel mogelijk coaching op maat, afgestemd op jouw vraag en behoeftes bied, kunnen we de hoeveelheid benodigde sessies en plaats van coaching (in mijn praktijk of in de natuur) uiteraard in overleg samenstellen. Aarzel dus niet om jouw wens en behoeftes hierin kenbaar te maken.

Mijn uurtarief voor particulieren is €65,- (incl. btw). Voor bedrijven gelden tarieven exclusief btw. Veel werkgevers vergoeden coaching bijvoorbeeld vanuit een opleidingsbudget of als onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.

Voor Slow Sports-deelnemers die gebruik maken van een rittenkaart en dit
willen combineren met een coachingstraject hanteer ik een korting van 10%.

Ja, ik wil werken aan een gezonde leefstijl passend bij mij!

Manon de Ruiter

Ontspannen bewegen en vrijuit leven

©️ Manon de Ruiter 2021