Licht en Lucht wandeling

Licht en Lucht wandeling

We wandelen in een groep van maximaal 8 deelnemers 4 á 5 kilometer. Onderweg doen we verschillende oefeningen zoals bijvoorbeeld rustige fysieke oefeningen, ontspannings-, ademhalings-, visualisatie-, en/of mindfulness oefeningen. 

In de huidige maatschappij met veel onrust en uitdagingen is, bewust aandacht hebben voor je lijf, ademhaling, zintuigen, gedachtes, emoties of juist voor de natuur, geen overbodige luxe maar een waardevolle vorm van zelfzorg. 

Veel mensen bouwen vaak onbewust allerlei spanningen op door bijvoorbeeld, hoge werkdruk, hoge eisen aan zichzelf stellen, altijd klaar staan voor alles en iedereen, zichzelf geen rust gunnen, constant bereikbaar zijn en/of gevoelens wegduwen of op laten stapelen. 

Het wandelen in de natuur en de verschillende oefeningen nodigen je uit om te onthaasten, in het hier en nu te zijn en gewaar te worden van wat er zich afspeelt in en om je heen. Zonder oordeel of dat je er gelijk iets mee hoeft. Het uitgangspunt hierbij is dat alles er mag zijn. 

Het oefenen van deze open houding, ontspannen bewegen, bewustwording, ergens je licht op laten schijnen en/of lucht aan geven, kan op een natuurlijke en ongedwongen manier een steentje bijdragen aan jouw algehele welbevinden en vitaliteit.

Voor wie

Iedereen die letterlijk of figuurlijk behoefte heeft aan wat meer licht en lucht in zijn leven en in staat is om circa 5 kilometer op (onverharde paden) te wandelen.

Waar en wanneer

Amsterdamse bos, verzamelpunt kan per keer verschillen. Incidenteel ook in Amsterdamse Waterleiding duinen.

Nieuwe data worden op mijn site en social media bekend gemaakt. 

Kosten

15 euro per keer, inclusief kopje thee voor wie wil

Betaling bij aanmelding overmaken of door middel van tikkie/betaalverzoek.

Gratis annuleren (geld retour) tot uiterlijk 4 uur voor aanvang.

Aanvullende informatie

  • Je kunt eenmalig per (losse) keer aanmelden of voor meerdere data vooruit. De wandeling gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Maximaal aantal deelnemers per keer is 8. Hierbij geldt vol=vol
  • Draag schoenen met een goed profiel en kleren die makkelijk zitten en eventueel vies mogen worden. Stem ze goed af op het weertype. 
  • De weerselementen zijn een mooie en waardevolle hulpbron om helemaal in het nu te komen/zijn en gewaar te worden wat dit met je doet? De lessen gaan daarom alleen bij extreme (gevaarlijke) weersomstandigheden niet door. Uiterlijk een uur voor aanvang van de les stel ik je daarvan op de hoogte.
  • Deelname aan de licht en lucht wandeling is op eigen risico. De coach is niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen/blessures.

Ja, ik wil graag mee doen aan een licht en lucht wandeling!

Manon de Ruiter

Ontspannen bewegen en vrijuit leven

©️ Manon de Ruiter 2021