B(l)ij jezelf

Herkenbaar?

Weet je niet zo goed (meer) wat jij nu eigenlijk wilt of leuk vindt?

Ben je vaak moe, prikkelbaar, gefrustreerd of overmand door emoties?

Heb je veel aandacht voor anderen, maar verlies je daarbij vaak jezelf uit het oog?

Heb je het gevoel dat je meer geleefd wordt dan dat je zelf de regie over je tijd en energie hebt?

Heb of neem je veel hooi op je vork of heb je het gevoel dat je veel ballast met je meesleept?

Maak jij je veel zorgen of ben je veel aan het piekeren, zonder dat deze gedachtenmaalstroom je verder brengt. Of nog erger, raak je erdoor in de put?

Dan is het hoog tijd om weer ruimte en aandacht voor jezelf te creëren!

Hoe?

Met behulp van de natuur begeleid ik je om weer in contact te komen met wat belangrijk voor je is, wie jij in essentie bent, wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Zo kun je (weer) blij jezelf zijn en je potentie tot bloei laten komen!

Wat?

Bij de sessies in de natuur richten we ons op wat je verder brengt in jouw gewenste richting. We onderzoeken hierbij zowel je belemmerende overtuigingen, obstakels en valkuilen als jouw kwaliteiten, hulpbronnen en krachten.

Ik maak hierbij gebruik van de TriA methode die ontwikkeld is door Corry Reijngoud van wandelcoach Nederland.

Aandacht, Acceptatie, Actie

Bij mijn wandelcoachsessies gebruik ik de TriA methode. Dit is een krachtig en effectief stappenplan gericht op een natuurlijke manier van verandering. De essentiële stappen om tot verandering te komen zijn: Aandacht voor en Acceptatie van zowel je huidige als gewenste situatie en Actie. Deze drie elementen in combinatie met oefenvormen waarbij ook de natuur wordt ingezet, brengt je tot de kern van je vraagstuk en weer in contact met je innerlijke wijsheid en kracht. 

B(l)ij jezelf

5 coachsessies van anderhalf uur in de natuur.

Ik breng je (weer) in contact met jouw innerlijke wijsheid en kracht en begeleid je op weg naar jouw gewenste doel.

€485,- (incl. btw)

Voor- en tegenspoed

Gedurende ons leven doen er zich allerlei dingen voor en speelt zich van alles af. Fijne en plezierige, maar ook moeilijke gebeurtenissen of issues. Ieder mens gaat daar weer anders mee om. Meestal lukt het prima om je eigen weg te vinden, maar soms kom je op een punt of in een situatie dat je het even niet meer weet of het je teveel wordt. Het is dan fijn als iemand naar je luistert en samen met jou zoekt naar wat voor jou nodig is en wat voor jou werkt, om weer verder te kunnen.

Invloed en acceptatie

Op sommige gebeurtenissen en dingen heb je invloed en op andere niet. De kunst is hierin het onderscheid te kunnen maken en er vervolgens naar te leven. Dit is echter niet altijd zo simpel gedaan als gezegd. Zeker niet als je leven in een stroomversnelling of zwaar weer is gekomen en je met vele
gedachtes en emoties hieromtrent worstelt.

Bewustzijn

Wat je denkt, hoe je je voelt, wat je wel of niet doet, waar je woont, met wie je omgaat, wat er op je pad komt enzovoort, alles staat met elkaar in verbinding en beinvloedt elkaar. Dit kan in zowel positief als negatief opzicht gelden. Hier bewust van worden is al de eerste stap op weg naar verandering. Het trainen en vergroten van je bewustzijn is een belangrijk hulpmiddel om meer grip op jezelf en daarmee je leven te krijgen. Je kunt gaan ervaren dat je niet je gedachtes en gevoelens bent, maar ze hebt. Hierdoor kun je uiteindelijk ook meer vrijheid en keuzemogelijkheden gaan ervaren.

Belemmeringen en hulpbronnen

Veranderen begint met bewust aandacht geven aan waar je nu staat en wat je wilt bereiken. Aanwezig zijn in het nu, op adem komen, onderzoeken en voelen wat er bij jouw leeft en aandacht nodig heeft zijn dan ook belangrijke ingrediënten van de wandelcoaching. Door middel van aandachtig, open en eerlijk zowel je obstakels en belemmeringen als krachten en hulpbronnen, binnen en buiten jezelf, onder ogen te komen en toe te laten, kun je vervolgens stapjes gaan zetten in de door jouw gewenste richting.

Innerlijke rust en veerkracht

De ervaring leert dat gedurende dit proces meer helderheid, innerlijke rust en compassie met jezelf en anderen ontstaat. Hierdoor zul je veerkrachtiger de uitdagingen op je levenspad tegemoet kunnen treden en de mooie momenten vrijuit kunnen ervaren en koesteren. Mijn uitgangspunt en overtuiging hierbij is dat je vanuit ontspanning en liefde voor jezelf je potentie tot bloei kunt laten komen en je waarde kunt delen met de aarde!

Overige informatie

Voor coachingstrajecten geldt dat er altijd eerst een vrijblijvend gratis kennismakingsgesprek plaatsvindt. Hierin zullen we overleg hebben of jouw vraag en mijn aanbod voldoende matcht en daarmee inschatten of we tot een vruchtbare samenwerking kunnen komen.

Aangezien ik zoveel mogelijk coaching op maat bied, kunnen we de hoeveelheid benodigde sessies en plaats van coaching (in mijn praktijk of in de natuur) in overleg samenstellen. Aarzel dus niet om jouw wensen en behoeftes hierover kenbaar te maken.

Mijn uurtarief voor particulieren is €65,- (incl. btw). Voor bedrijven gelden tarieven exclusief btw. Veel werkgevers vergoeden coaching bijvoorbeeld vanuit een opleidingsbudget of als onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.

Voor Slow Sports deelneemsters die gebruik maken van een rittenkaart en dit willen combineren met een coachingstraject hanteer ik een korting van 10%.

Ja, ik zet de eerste stap op weg naar mijn gewenste doel!

Manon de Ruiter

Ontspannen bewegen en vrijuit leven

©️ Manon de Ruiter 2021