Ontspannen bewegen en vrijuit leven

Slow Sports & Holistische leefstijl- en wandelcoaching

  • Heb je veel zorgen, tegenslag of ben je aan het worstelen met één of meerdere issues op het gebied van bijvoorbeeld werk, gezin, relaties, gezondheid of zingeving? 
  • Merk je dat je emmer dreigt over te lopen doordat je steeds meer fysieke- mentale- relationele- of emotionele problemen krijgt?
  • Draait je hoofd overuren maar komt er steeds minder uit je handen?
  • Heb je veel aandacht en zorg voor anderen maar verlies je regelmatig daarbij jezelf uit het oog?
  • Voel je je vaak uitgeblust en wil je eigenlijk gezonder eten, meer bewegen, meer ontspannen maar weet je niet hoe?
  • Ben je op zoek naar meer rust, balans en plezier in je leven?
  • Wil je ontspannen leven en vrijuit jezelf kunnen zijn? 


 Herken je één of meerdere dingen uit bovenstaande lijst?

 Dan is het hoog tijd voor aandacht voor jezelf en om weer meer de regie over jezelf en leven te krijgen!

Voor- en tegenspoed
Het leven bestaat uit het doorlopen van verschillende fases en vele gebeurtenissen van allerlei aard. Hierbij krijgt ieder mens te maken met zijn eigen portie voor- en tegenspoed. Naast dat dit uiteraard het mooie van het leven is, vraagt dit ook keer op keer om een dosis aanpassingsvermogen en veerkracht. Hierbij spelen ook nog vele andere factoren mee die kunnen beïnvloeden hoe het met je gaat.

Druk van buitenaf
Zo leven we tegenwoordig in een 24 uurs prestatie- en participatiemaatschappij. Behalve dat dit vele mogelijkheden biedt, veroorzaakt dit ook veel prikkels die ons ‘van buitenaf’ (externe druk) beïnvloeden. Denk aan werken en/of studeren, je huishouden en financiën op orde houden, zorgen voor je naasten, een sociaal leven onderhouden en sporten/hobby’s beoefenen.

Iedereen kent ook vast wel de spreuk "de maatschappij dat ben jij”. Best goed gevonden en met een kern van waarheid. Echter de waarheid is ook dat je pas echt iets voor de maatschappij kunt betekenen als je goed voor jezelf zorgt! 

Druk van binnenuit

Onder het mom van “niet zeuren maar doorgaan” of het kan best nog wel  beter, mooier of sneller, of doordat je anderen niet teleur wilt stellen/boos wil maken of je overal verantwoordelijk voor voelt, kan de druk ook steeds hoger bij je oplopen. De dingen die je van jezelf verwacht of hoe je tegen jezelf praat hebben een grote invloed op je algehele welbevinden. Dus naast druk van buitenaf kan er ook een flinke dosis druk vanuit jezelf (interne druk) bestaan.

Hoe vol is momenteel jouw bordje?
Soms plotsklaps maar vaak ook ongemerkt kun je langzaam maar zeker klachten ontwikkelen of vastlopen op één of meerdere levensgebieden. Je ervaart dat dingen je te veel worden. Als dat te lang duurt gaat dit zijn tol eisen. Veelal in de vorm van allerlei uiteenlopende klachten zoals: verminderde energie, slecht slapen, veel piekeren, prikkelbaar gedrag, steeds minder zelfvertrouwen/negatief zelfbeeld, eetbuien of juist steeds minder eetlust, fysieke klachten (bijvoorbeeld; hartkloppingen, nek-, schouder- en rugklachten) en zo kan ik helaas nog wel even doorgaan.

Het tij keren
Herken je jezelf in bovenstaande schets, besef dan dat je zeker niet de enige bent en je nergens voor hoeft te schamen. En wat nog veel belangrijker is, dat je dit tij ook kunt keren! Beter en anders voor jezelf gaan zorgen is hierbij een krachtig middel.

(Eigen)wijsheid en innerlijke kracht
Ieder mens en iedere situatie is weer anders en daarmee uniek! Samen met jou zoek ik daarom naar wat jij nodig hebt en wat voor jou werkt. Je innerlijke (eigen)wijsheid zal hierbij als voornaamste kompas dienen. Mijn uitgangspunt is: als jij je leven weer meer gaat leiden vanuit jouw belangrijkste waarden en (eigen)wijsheid, jouw kwaliteiten en innerlijke kracht volop tot ontplooiing zullen komen. Hierdoor zal je voor jezelf en anderen het meest van waarde zijn!

De eerste stap
Om het goed voor jezelf zorgen in de praktijk te kunnen gaan brengen is tijd en bewuste aandacht voor jezelf de eerste stap. Samen met jou neem ik daarom jouw leven en functioneren liefdevol onder de loep. Alles mag er zijn en we hebben zowel aandacht voor waar het wringt en/of pijn doet als voor jouw kwaliteiten en wat jou blij maakt. Stapsgewijs werken we naar jouw gewenste situatie. Dit kan zowel in de vorm van wandelcoaching als in coachsessies in mijn praktijkruimte. 

Maatwerk
Afgestemd op jouw doelen en persoonlijkheid zal ik tijdens de coaching mijn veelzijdige kennis en ervaring inzetten. Verschillende oefeningen en/of (huiswerk)opdrachten kunnen hiervan een onderdeel uitmaken. Bij de wandelcoaching zal de kracht, rust, ruimte en symboliek van de natuur een extra dimensie toevoegen.

Mijn missie is om jou te motiveren en te bekrachtigen om jouw leven vorm te geven op een manier die het voor jou waardevol maakt, zodat je de beste versie van jezelf met de wereld kunt delen!